Läs våra pressmeddelanden

Pressmeddelanden

Tempest förvärvar I-CRC och utökar konsultverksamheten

Tempest förvärvar säkerhetsbolaget International Corporate Risk Consultants (I-CRC) med huvudkontor i Storbritannien.

Bolaget är specialiserat på utredningar, säkerhetskonsultation och risk management. I-CRC grundades år 2007 av före detta medlemmar från London Metropolitan Police Force specialenhet, Flying Squad. De tidigare ägarna kommer att fortsätta driva verksamheten.Verksamheten leds från bolagets kontor i England, Tyskland och Turkiet.

- Vi är mycket glada över att I-CRC med sin mångåriga kompetens och duktiga medarbetare nu är en del av gruppen, säger Andrew Spry, vd för Tempest Sverige AB. Förvärvet av I-CRC är en del av vårt fortsatta utveckling mot att vara en helhetsleverantör av säkerhetslösningar för våra kunder i Sverige och internationellt.

- Genom att bli en del av Tempest kan vi erbjuda ett ytterligare djup åt våra kunder samt utvecklas vidare på den Svenska marknaden, säger Jeffrey Maund, vd för I-CRC.

Utöver förvärvet tar Tempest ytterligare steg för att förstärka den konsultativa verksamheten genom rekryteringen av Carl Höglund. Carl kommer senast från Modern Times Group MTG AB där han under de senaste 20 åren arbetat med kvalificerade tjänster inom Corporate Security. Utöver detta har Carl en erfarenhet som Borgarrådssekreterare i Stockholms Stad. 

Carl är en av de i Sverige med flest säkerhetscertifieringar och har idag en internationellt erkänd bredd från säkerhetsledning, fysisk säkerhet, personskydd likväl som kvalificerad informationssäkerhet.

- Det är med spänning jag börjar på Tempest Security. Bolaget och dess ägare har gjort en imponerande resa, men den hastigheten ska vi nu tillsammans accelerera, låter Carl Höglund meddela.

- Förstärkningen på konsultsidan genom förvärv och rekrytering är en viktig del i vår strategi att bredda tjänsteutbudet och genom det bli en helhetsleverantör. Vi ser fram emot en spännande framtid och ser att Carl har mycket att tillföra, säger Andrew Spry, vd för Tempest Sverige AB.

Tempest Security levererar sedan 2009 bevaknings- och säkerhetstjänster. Vi är i dag ett av Sveriges tio största bevakningsföretag. Som uppstickare på marknaden ställer vi stora krav på oss själva att vara flexibla, nytänkande och lösningsorienterade. Vi är heltäckande och levererar allt från väktare till personskydd, parkeringstjänster, säkerhetstekniska funktionslösningar och risk management. Tempest Security ingår i Tempestgruppen som i övrigt består av säkerhetsteknik, säkerhetsutbildning och vissa FM-tjänster.