Läs våra pressmeddelanden

Pressmeddelanden

Tempest utökar styrelsen under stark tillväxtfas

Under den extra bolagsstämman i oktober 2017 valde Tempest att utöka sin styrelse med fem nya ordinarie ledamöter med bred erfarenhet från bolag inom säkerhet, teknik, media och finans. Posten som styrelseordförande kommer framöver att innehas av Anders Laurin, tidigare vd för MultiQ och vice vd för Axis.

Övriga nya styrelseledamöter blir Mathias Hermansson, styrelseledamot i Catena Media och tidigare cfo på MTG, Cecilia Jinert Johansson som är aktiv i flera styrelser och varit controller och plant manager på ABB respektive Lear Corporation, samt Michael Silfverberg som bland annat är styrelseledamot i börsnoterade Ad City Media. I tillägg blir nuvarande finanschef och suppleant Thomas Löfving ordinarie styrelseledamot.

"Vi är mycket glada över att ha knutit till oss så erfarna och kunniga namn till styrelsen. Tempest är inne i en stark tillväxtfas med flera nya uppdrag och kunder. En utökad styrelse med bred kompetens från många branscher gör att vi kan fortsätta leverera högkvalitativa säkerhetstjänster till ännu fler kunder inom privat och offentlig sektor", säger Andrew Spry, vd för Tempest.

Vd och grundare Andrew Spry kvarstår som styrelseledamot.

Mer information om de nya styrelseledamöterna:

Anders Laurin

Född 1960

Styrelseordförande sedan 2017

Övriga nuvarande befattningar:
Styrelseordförande i Simris Alg AB och Briskeye Communications AB. Styrelseledamot i Naturbutiken på Öland AB, RCO Security Group AB och Alcato Consulting AB.

Tidigare befattningar (senaste fem åren):
Verkställande direktör i MultiQ International Aktiebolag till 2013. Vice vd för Axis Communications till 2008. Styrelseordförande i Gateway HR AB till 2017. Styrelseledamot i Serstech AB och Kentima Holding AB till 2017 respektive 2014, och i Stenhusa Gård Aktiebolag till 2017.

-------

Mathias Hermansson

Född 1972

Styrelseledamot sedan 2017

Övriga nuvarande befattningar:
Verkställande direktör och styrelseledamot i NC Management AB sedan 2015. Styrelseledamot i Catena Media sedan 2016, samt styrelseledamot i Apohem AB och Sportmachine AB sedan 2017. 

Tidigare befattningar (senaste fem åren):
Styrelseordförande i MTG Holding AB samt ytterligare uppdrag inom MTG-koncernen till 2016, bland annat cfo. Styrelseordförande i Bäckegruve till 2014. Styrelseledamot i Bitsec AB, Wellma Health Partner AB och Interactive Advertising Bureau Sverige ekonomisk förening till 2017, samt i Accevia AB till 2014.

-------

Cecilia Jinert Johansson

Född 1963

Styrelseledamot sedan 2017

Övriga nuvarande befattningar:
Styrelseledamot i TC TECH Sweden AB (publ), Nexam Chemical Holding AB och Minang AB.

Tidigare befattningar (senaste fem åren):
Styrelseledamot i Simris Alg AB och Göinge Näringsliv Ekonomisk Förening till 2017. Styrelseordförande i Slutplattan GUBLI 99704 AB till 2015. 

--------

Michael Silfverberg

Född 1971

Styrelseledamot sedan 2017

Övriga nuvarande befattningar:
Styrelseledamot i Ad City Media AB, Degauss Labs Europe AB, Stockholm Yatch Center AB, Silfvergruppen AB, Nero Stockholm Restaurang AB och Divvit AB. Styrelseordförande i Multibrackets Europe AB, Solid Administration i Stockholm AB och Tenant Services Sweden Aktiebolag. 

Tidigare befattningar (senaste fem åren):
Styrelseledamot i Scandinavian Pro Capital - SPC AB till 2016 och i Ramstrom Production AB till 2015. Styrelsesuppleant i Fyrskeppet Biskopsudden AB till 2016.

För mer information, vänligen kontakta:
Andrew Spry, vd
Andrew.spry@tempest.se

Tempest Security AB är ett av Sveriges snabbast växande säkerhetsbolag. Vi arbetar med långsiktiga relationer med både våra kunder samt medarbetare och ser oss som en partner till alla vi stödjer i säkerhetsfrågor. Våra lösningar anpassas efter kundens behov och vi står redo att hantera alla aspekter av våra kunders säkerhet, från bevakning med stationär personal eller rondbilar till personskydd, utredningar, bakgrundskontroller, säkerhetsinstallationer och service, larmcentraltjänster och mycket annat. Vi har vårt säte i Sverige och majoriteten av våra anställda finns här. Sedan 2017 är vi etablerade även i Storbritannien, Tyskland och Turkiet.